Solicitors - kupno domu

Szukanie mieszkania, wynajem mieszkań, kupno domu, sprawy landlord - tenant...

Solicitors - kupno domu

Postprzez magics » Sob 13 Mar, 2010

Witam czy ma ktos jakies doswiadczenia w wyborze solicytora przy kupnie domu?
Moze mozecie kogos polecic?
Jakich kosztow nalezy sie spodziewac??
pozdrawiam
magics

Dołączenie: Czw 25 Paź, 2007
Miejscowość: jas?o

Re: Solicitors - kupno domu

Postprzez emigrantka » Nie 14 Mar, 2010

jesli chcesz wysle ci adress z ktorego ja korzystalam , 4 lata temu zaplacilam ok 800 funtow za wszystkie sprawy zwiazane z kupnem domu akty notarialne pieczecie wlacznie z rzetelnym spr statusu domu ect , zalezalo mi na czasie w 3 tygodnie zostalo zalatwione wszystko wlacznie z podpisami

znajomi placili np 400 funtow , na dom, formalnosci ect czekali 12 tygodni

warto zapytac w agencji mieszkaniowej w ktorej dom jest wystawiony na sprzedaz , czy wspopracuja z jakims notariuszem ,wowczas szybciej nastepuje przesylanie dokumentow i czas calego procesu kupna maleje ....

ps szybkiego odebrania kluczy ;)
...dos cosas son infinitas: el universo y la estupidez humana ... y no estoy seguro acerca del universo...
emigrantka

Dołączenie: Sob 20 Paź, 2007

Re: Solicitors - kupno domu

Postprzez mozliwosc_wyspy » Pon 22 Mar, 2010

Stanowczo odradzam z kozystania z agencyjnych prawnikow. Wtedy cala umowa jest dokumentnie napisana po ich mysli, czyli Ywoja lista obowiazkow to kilkanascie stron, a ich to zaledwie pare klauzul. Ja z doswiadczenia wiem ze im wiecej ich odwiedzisz tym lepiej. Najlepsi solicitors sa w Beverley i Spaldingu (czyli dzielniach najbardziej yappy). Druga sprawa to to ze nawet najlepsi prawnicy to tylko ludzie i zawsze nalezy dokladnie przestudiowac draft copy kontraktu. Powodzenia i rozwagi zycze
Witam, witam, i o benefity pytam :)
mozliwosc_wyspy

Dołączenie: Nie 21 Gru, 2008
Miejscowość: Downtown

Powróć do MIESZKANIE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość